Správa železnic opravuje trať v Praze po sesuvu, přes den končí vlaky na Veleslavíně

Sesuv zeminy a zdi na trať Praha - Kladno v Praze 6 u ulice U Dráhy. Foto: Správa železnicSesuv zeminy a zdi na trať Praha - Kladno v Praze 6 u ulice U Dráhy. Foto: Správa železnic

Práce nejdou kvůli hluku provádět v noci.

Po nedělním sesuvu půdy na železniční trať Praha – Kladno musejí od dnešního dne až do čtvrtka počítat cestující s omezením provozu mezi Masarykovým nádražím a stanicí Praha – Veleslavín. Omezení se týká jak rychlíků Arrivy, tak osobních vlaků Českých drah.

Důvodem jsou opravy svahu, který se v neděli sesunul na trať. „Musíme sanovat svah, který se o víkendu sesunul na trať. Provoz bude zastavený do 15:00. Práce nemůžeme dělat kvůli hluku v noci,“ uvedla Správa železnic na twitteru. Opravy budou probíhat vždy od 9 do 15 hodin.

Pro cestující omezení znamená, že mezi Masarykovým nádražím a Veleslavínem mohou využít metro nebo tramvaje číslo 1, 25 a 14. Cestujícím tam budou uznány jízdenky Českých drah, v případě Arrivy to zřejmé není. Ta na svém webu pouze uvádí, ať lidé pro přepravu použijí MHD.

K sesuvu došlo v neděli ráno v ulici U Dráhy v Praze 6, provoz byl zastaven na sedm hodin. Do sesunuté půdy narazila regionova bez cestujících, byla mírně poškozena.

Tagy Praha 6 Správa železnic trať 120 Praha - Rakovník
22 komentářů