Data Autotrans spouští další autobusovou linku. Spojí Prahu se Šumavou

Scania Touring v barvách Data AutotransScania Touring v barvách Data Autotrans

Nová linka je jediným přímým spojením z Prahy do některých částí Šumavy.

Autobusový dopravce Data Autotrans se po únorovém návratu do segmentu pravidelných autobusových spojů chystá na novou linku. Od dnešního dne poprvé vyjíždí na trasu z Prahy na Šumavu.

Nová dálková trasa povede z Prahy přes Mirovice, Blatnou, Horažďovice, Rabí, Sušici do Kašperských Hor a dál na Kvildu, Modravu, Srní a Prášily. Dopravce zatím počítá s jedním párem spojů v sobotu, neděli a o svátcích.

Firma cílí především na jednodenní či dvoudenní turisty a návštěvníky Šumavy. Z Prahy odjíždí autobus v sobotu v 8 hodin z autobusového nádraží Florenc, v 8:20 z autobusového stanoviště Na Knížecí, kde svoji cestu začíná v neděli. Z Kašperských Hor a dál jede autobus pouze na zavolání, tedy telefonické objednání nejméně hodinu předem, stejně tak je potřeba si objednat nástup i z některých jiných zastávek. Zpět z Prášil se vrací v 17 hodin, v neděli v 17:30. V Kašperských Horách tak mají s jízdním řádem cestující zhruba sedm hodin pro případný jednodenní výlet.

Kompletní jízdní řád je zde. Jízdenka z Prahy do Kašperských Hor vyjde na 169 Kč. Linka je provozována jako komerční. Jiné přímé spojení z Prahy do této části Šumavy není, pouze do Sušice. Na linku dopravce nasazuje autobus Scania.

Data Autotrans se vrátil do linkové dopravy letos v březnu po více než deseti letech, kdy začal jezdit na lince z Prahy do Blšan. Dopravce výrazně postihla pandemie koronaviru, velkou část byznysu měl orientovanou na cestovní ruch, a to jak incoming, tak zájezdovou dopravu z Česka. O část práce ale firma nepřišla, provozuje dopravu zaměstnanců do průmyslové zóny Triangle a další zaměstnanecké spoje. Data Autotrans v minulosti provozoval linku mezi Prahou, Brnem a Bratislavou.

Tagy Data Autotrans
27 komentářů