Místo důchodu do čela IATA. Exšéf IAG Willie Walsh povede největší leteckou organizaci

Willie Walsh, šéf International Airlines Group. Foto: IAGWillie Walsh, šéf International Airlines Group. Foto: IAG

V čele sdružení leteckých společností skončí v dubnu Alexandre de Juniac.

Ještě na začátku roku plánoval Willie Walsh relativně brzký konec kariéry a předčasný důchod. Devětapadesátiletý manažer, který stál v čele British Airways a International Airlines Group (IAG), si ale volna nakonec příliš dlouho neužije. Od 1. dubna převezme post generálního ředitele Mezinárodního sdružení pro leteckou dopravu (IATA).

O změně na postu  generálního ředitele informovala v tiskové zprávě IATA. Formálně ho bud zítra volit valná hromada. Walsh patří mezi nejvýraznější manažery v letectví, ve své pozici si získal velký respekt. Svůj odchod z čela IAG musel kvůli koronavirové krizi o několik měsíců oddálit. „Doufám, že na mě zapomenou a budu mít klid,“ odpovídal na počátku roku na dotazy, co bude dělat po konci kariéry.

Místo toho zamíří do čela organizace, která sdružuje 290 dopravců celého světa a zastupuje 82 % celosvětové letecké dopravy. V jejím čele je od roku 2016 Alexandre de Juniac, bývalý šéf Air France – KLM.

Walsh svoji leteckou kariéru začal už v 17 letech, kdy začal létat pro irský Aer Lingus, v oboru se vypracoval na kapitána Boeingu 737. Vedl fúzi British Airways a Iberie a jejich spojení do skupiny IAG.V čele British Airways a následně IAG je patnáct let. Jeho konec není úplně nečekaným, už v listopadu uvedl, že skončí do dvou let.

Tagy IATA Willie Walsh
4 komentáře