Odcházení šéfů aerolinek. Walsh skončí v čele International Airlines Group, jde do důchodu

Willie Walsh, šéf International Airlines Group. Foto: IAGWillie Walsh, šéf International Airlines Group. Foto: IAG

Rok 2020 bude v letectví znamenat i konec kariéry dlouholetých šéfů velkých aerolinek. Dva týdny poté, co svůj plánovaný odchod

Rok 2020 bude v letectví znamenat i konec kariéry dlouholetých šéfů velkých aerolinek. Dva týdny poté, co svůj plánovaný odchod do důchodu oznámil prezident Emirates Tim Clark, se rozhodl pro konec i Willie Walsh, předseda představenstva International Airlines Group (IAG). Ta je jednou z největších leteckých skupin na světě.

O konci dnes informovala IAG v tiskové zprávě.  Osmapadesátiletý Walsh rezignuje na post v představenstvu 26. března, do konce června pak z firmy odejde úplně do důchodu. Nahradí ho Luis Gallego, který aktuálně vede Iberii.

Walsh vedl fúzi British Airways a Iberie a jejich spojení do skupiny IAG. Svoji leteckou kariéru začal už v 17 letech, kdy začal létat pro irský Aer Lingus, byl kapitánem Boeingu 737. V čele British Airways a následně IAG je patnáct let. Jeho konec není úplně nečekaným, už v listopadu uvedl, že skončí do dvou let.

Letecká skupina přepraví ročně přes 112 milionů lidí, patří tak do desítky největších na světě. Skupina vznikla v roce 2011 fúzí British Airways a Iberie, patří pod ní také například irský Aer Lingus či nízkonákladový Vueling.

Tagy IAG International Airlines Group Wilie Walsh
Žádné komentáře