Katarci navyšují podíl v majiteli British Airways, mají už čtvrtinu

Letiště Heathrow, British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. Autor: Heathrow Airports Ltd.Letiště Heathrow, British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. Autor: Heathrow Airports Ltd.

Letecká společnost Qatar Airways dnes oznámila, že zvýšila svůj podíl ve skupině International Airlines Group (IAG). V držení Katarců je

Letecká společnost Qatar Airways dnes oznámila, že zvýšila svůj podíl ve skupině International Airlines Group (IAG). V držení Katarců je nově 25,1 procenta akcií IAG, dosud to bylo 21,4 procenta. Pod IAG patří několik aerolinií, z nichž největší jsou British Airways.

„Naše investice do IAG je od počátku velkým úspěchem a navýšení našeho podílu je důkazem, že IAG a její strategii nadále podporujeme,“ uvedl šéf Qatar Airways Akbar Al Baker.

Letecká skupina IAG přepraví ročně přes 112 milionů lidí, což ji řadí do desítky největších firem v oboru. Skupina vznikla v roce 2011 fúzí British Airways a Iberie, patří pod ní také například irský Aer Lingus či nízkonákladový Vueling.

Qatar Airways do IAG poprvé investovaly v roce 2015, kdy koupily 9,99 procenta akcií. Od té doby podíl pravidelně navyšují.

Tagy British Airways IAG International Airlines Group qatar airways
13 komentářů