Do Číny už létá jediná evropská aerolinka. Česko přestalo vydávat víza, Babiš zvažuje zákaz linek do Číny

A350-900 v barvách SAS. Foto: SASA350-900 v barvách SAS. Foto: SAS

Letecké společnosti SAS a Air France jsou dalšími dopravci, kteří přestali obsluhovat destinace v Číně kvůli epidemii koronaviru. K omezení

Letecké společnosti SAS a Air France jsou dalšími dopravci, kteří přestali obsluhovat destinace v Číně kvůli epidemii koronaviru. K omezení letů nejméně do 9. února se rozhodly dnes. Podvečer oznámila přerušení spojení s Čínou i letecká společnost KLM, která dosud jen některé lety omezila. Jediným evropským dopravcem, který dál do Číny létá, je polský LOT.

Podle SAS jde o rozhodnutí, které zohledňuje bezpečnost cestujících i zaměstnanců.  Firma i nadále bude létat do Hongkongu. Ke stejnému kroku se dnes odhodlala i Air France. Ta již 22. ledna zrušila spojení do Wuhanu, od dnešního dne ruší všechny lety do Číny. Nizozemská společnost KLM včera oznámila, že lety do Číny omezí, ale zatím nezastaví.

Omezení letů do Číny zvažuje i Česko. Premiér Andrej Babiš dnes při návštěvě Ústeckého kraje oznámil, že v pondělí navrhne vládě v souvislosti s obavou z šíření koronaviru dočasně zakázat veškeré lety z Číny do Česka. Současně zvažuje i vypravení speciálu pro české občany. Spojení do Číny přes jiná letiště v Asii nadále funguje bez omezení.

Uvažuji o tom, že pokud se něco zásadního nestane, protože Evropa zatím není tak akční, tak bych navrhl vládě v pondělí, abychom dočasně zakázali veškeré lety z Číny,“ uvedl Babiš. Ministerstvo zahraničí současně zastavilo vydávání víz pro čínské občany.

(V původním textu jsme omylem uvedli, že do Číny už nelétá žádná evropská aerolinka, za chybu se omlouváme)

Tagy air france koronavir Koronavirus SAS
52 komentářů