Společnost AŽD Praha zabezpečí za 1,5 miliardy další úsek trati Štětín – Poznaň

Montáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD PrahaMontáž přestavníku, ilustrační foto. Autor: AŽD Praha

Polský správce železniční infrastruktury PKP PLK pokračuje v modernizaci zabezpečovacího a sdělovacího zařízení na trati Štětín – Poznaň. Už třetí

Polský správce železniční infrastruktury PKP PLK pokračuje v modernizaci zabezpečovacího a sdělovacího zařízení na trati Štětín – Poznaň. Už třetí zakázku přitom zadal společnosti AŽD Praha; aktuálně byla podepsána smlouva v hodnotě 256 milionů zlotých (cca 1,5 mld. Kč) na úsek Słonice – Wronki. Už dříve česká firma získala zakázky na navazující úseky Štětín – Słonice a Wronki – Poznaň.

Projekt je založen na systému Design&Build (Vyprojektuj-Postav) a má být dokončen do konce roku 2022. AŽD v projektu figuruje jako hlavní dodavatel zabezpečovacích technologií pro šest železničních stanic a pro traťový úsek o délce 72 kilometrů. Místní společnosti budou zajišťovat některé subdodávky z oblasti telekomunikací, stavebních prací a energetiky.

„AŽD, jako hlavní kontraktor projektu, bude zajišťovat projektování, výrobu, dodávku, instalaci, zkušební testy a uvedení do provozu plně elektronického staničního zabezpečovacího zařízení ESA 44-PL, včetně koordinace veškerých dalších prací a dodávek od místních subdodavatelů,“ uvedl generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle.

Trať Poznaň – Štětín je vůbec první v Polsku, kterou AŽD zabezpečuje. Pro firmu průlomová na polském trhu byla zakázka z roku 2018 na úsek Wronki – Poznaň.

Tagy AŽD Praha Polsko zabezpečovací zařízení
Žádné komentáře