dkv-spojujeme

AŽD Praha poprvé zabezpečí trať v Polsku, získala kontrakt za 900 milionů

Měřicí vlak AŽD Praha. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMěřicí vlak AŽD Praha. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost AŽD Praha si připsala první velkou zakázku v Polsku. Zástupci firmy dnes podepsali smlouvu s polskou správou železnic PKP

Společnost AŽD Praha si připsala první velkou zakázku v Polsku. Zástupci firmy dnes podepsali smlouvu s polskou správou železnic PKP PLK na modernizaci zabezpečovacího a sdělovacího zařízení na trati Poznaň – Wronki. Hodnota kontraktu činí 148,6 milionu zlotých (cca 892 mil. Kč). Jde o vůbec první trať v Polsku, kterou AŽD zabezpečí.

AŽD Praha bude hlavním dodavatelem zabezpečovací technologie do šesti železničních stanic a na traťový úsek o délce 50 kilometrů. Místní společnosti budou zajišťovat subdodávky z oblasti telekomunikací, stavebních prací a energetiky. Podobně funguje AŽD například v Bosně a Hercegovině.

„Společnost AŽD Praha, jako hlavní kontraktor projektu, bude zajišťovat projektování, výrobu, dodávku, instalaci, zkušební testy a uvedení do provozu plně elektronického staničního zabezpečovacího zařízení ESA 44-PL a koordinovat veškeré další práce a dodávky od místních subdodavatelů,“ uvedl generální ředitel AŽD Praha Zdeněk Chrdle.

Podle něj firma v Polsku, kde není zatím příliš známa, usiluje i o další projekty.

Tagy AŽD Praha Polsko zabezpečovací zařízení
9 komentářů