V Sasku chybí vlaky, dopravce musí nasadit muzejní soupravy po východoněmeckých drahách

Muzejní vozy po DR. Foto: PressnitztalbahnMuzejní vozy po DR. Foto: Pressnitztalbahn

Nezvyklé soupravy začnou potkávat  cestující na některých tratích v Sasku v okolí Drážďan. Společnost Mitteldeutsche Regiobahn, která vystřídala na podzim

Nezvyklé soupravy začnou potkávat  cestující na některých tratích v Sasku v okolí Drážďan. Společnost Mitteldeutsche Regiobahn, která vystřídala na podzim na některých linkách společnost Städtebahn, nově bude nasazovat soupravy složené z muzejních vozů.

Dopravce patřící do skupiny Transdev bojuje s poruchami a opravami jednotek Siemens Desiro a proto se rozhodl si půjčit od soukromé společnost Pressnitztalbahn vagóny z dob východoněmeckých železnic Deutsche Reichsbahn (DR).

O změně informoval dopravní svaz Horního Labe (VVO) na svých stránkách a facebooku.

https://www.facebook.com/vvogmbh/posts/2661101807300006

Aby nemusel dopravce na linku RB34 z Drážďan do Kamenz nasazovat autobusy, rozhodl se místo jednotek Siemens Desiro nasadit klasickou soupravu z muzejních vozů pod Pressnitztalbahn. Jde o soupravu tří vozů s 212 sedadly ve 2. třídě a 32 sedačkami v 1. třídě. Autobusy jezdí dosud na jiných trasách, které nový dopravce převzal: z Pirny do Sebnitz nebo z Königsbrucku přes Ottendorf-Okrilla.

Interiér vozů si může prohlédnout na stránce Vagonweb. Podobný muzejní zážitek dopřála cestujícím nedávno na rychlíkových tratích společnost Arriva, která nasadila první týdny provozu soupravy složené i z bývalých lehátkových vozů ještě s logem ČSD.

Tagy Mitteldeutsche Regiobahn Pressnitztalbahn Transdev VVO
44 komentářů