Flixbus rozšíří spojení z Brna do Žiliny, přímé spojení na Slovensko tak získá i Zlín

Autobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBusAutobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBus

Společnost FlixBus se změnou jízdního řádu spustí druhé denní přímé spojení mezi Brnem a Žilinou. Namísto stávajících 4 přímých spojů

Společnost FlixBus se změnou jízdního řádu spustí druhé denní přímé spojení mezi Brnem a Žilinou. Namísto stávajících 4 přímých spojů týdně nabídne za týden 11 přímých spojů.

Vyplývá to z dat v rezervačním systému, navýšení počtu spojů potvrdila mluvčí FlixBusu Martina Čmielová. Dosud z Brna do Žiliny jezdí přímo FlixBus od čtvrtka do pondělí, v týdnu před vánočními svátky každý den, jde o součástí linky Praha – Košice. Nově přibude každodenní spojení s odjezdem v 8:45 z Brna a příjezdem ve 12:15, druhý spoj odjíždí ve 13:15 z Brna, má být ale i nadále v provozu jen čtyři dny v týdnu. Zpět jedou autobusy ze Žiliny ve 14:00 a 11:10.

Trasa autobusu nové linky povede přes Zlín, který dosud přímé spojení se Žilinou nemá. „Prodlužujeme jeden z pravidelných spojů mezi Brnem a Zlínem až do Žiliny. Dopravním partnerem je společnost Gumdrop, která obsluhuje pravidelné spojení mezi Brnem a Zlínem a nasazuje jednopatrové autobusy Setra,“ uvedla mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Jde o největší úpravu v jízdních řádech, které začnou platit 15. prosince. Podle Čmielové jsou jinak úpravy minimální a týkají se zejména mezinárodních linek.Na období kolem vánočních svátků firma navýšila přepravní kapacity na vnitrostátních spojích mezi  19. 12. 2019 a 5. 1. 2020 přibližně o 10 procent. „Z Prahy do Košic jsme do prodeje přidali i posilové spoje, a to na sobotu 21. a pondělí 23. prosince,“ dodala Čmielová.

Mezi Brnem a Žilinou jezdí přímý spoj RegioJetu jednou denně a několik zahraničních dopravců, většinou ukrajinských, v rámci linek z Česka na Ukrajinu. Od prosince současně vznikne i přímé železniční spojení RegioJetu se Žilinou přes Bratislavu.

Tagy Brno - Žilina FlixBus Zlín - Žilina
10 komentářů