Omlouváme se, Wi-Fi nefunguje. Ukradli z ní díly, informují České dráhy cestující

Informace pro cestující ve voze ČDInformace pro cestující ve voze ČD

České dráhy řeší nepříjemný problém. V některých vozech přestala fungovat možnost připojit se k síti Wi-Fi kvůli tomu, že neznámý

České dráhy řeší nepříjemný problém. V některých vozech přestala fungovat možnost připojit se k síti Wi-Fi kvůli tomu, že neznámý pachatel odcizil některé její komponenty.

Vozy s omluvnou samolepkou jsou k vidění aktuálně hlavně na rychlících a expresech mezi Prahou a Plzní. „Závada bude odstraněna po dodání nové součásti,“ informují cestující samolepkou v některých vozech.

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský potvrdil, že k problému skutečně došlo. „Ano, bohužel musíme tuto informaci potvrdit. V některých regionech jsme se bohužel setkali s případy krádeží technologie wifi z našich vozů,“ řekl Šťáhlavský. Podle něj při odhalování těchto krádeží úzce spolupracují s Policií ČR. „S ohledem k probíhajícímu policejnímu vyšetřování nebudeme k těmto kriminálním případům poskytovat žádné další informace,“ dodal. Jak dlouho odstranění závady trvá, není jasné, podle některých cestující je ale samolepka ve stejném voze už několik týdnů.

ČD-Telematika v těchto týdnech finišuje s velkou zakázkou na instalaci Wi-Fi do 338 vozů Českých drah.  České dráhy aktuálně nabízí bezdrátové připojení k internetu ve více než tisícovce spojů, v posledním půlroce hlavně rozšířily tyto služby do rychlíků. Služba je nyní dostupná v označených vozech rychlíků Rožmberk a Bezdrev na lince R 11 Plzeň – České Budějovice – Jihlava – Brno, v rychlících Slezan linky R 8 z Brna přes Přerov a Ostravu do Bohumína, v rychlících Vltava a Lužnice z Prahy do Tábora, Veselí nad Lužnicí a Českých Budějovic a také v rychlících linky R 9 Vysočina Praha – Havlíčkův Brod – Brno. Podle nových smluv s kraji budou Wi-Fi rozšiřovat i například do motorových vozů řady 810.

Tagy České dráhy wi-fi
85 komentářů