Länderbahn nemá lidi a ruší vlaky, omezení se dotkne i Západního expresu

Západní Express do Mnichova projíždí zastávkou Plzeň - Skvrňany. Ta se přesune o pár desítek metrů jinam na novou trať domažlického přesmyku. Foto: Jan SůraZápadní Express do Mnichova projíždí zastávkou Plzeň - Skvrňany. Ta se přesune o pár desítek metrů jinam na novou trať domažlického přesmyku. Foto: Jan Sůra

Nedostatek provozního personálu znovu omezí provoz vlaku německého dopravce Die Länderbahn (DLB). Pocítí ho i cestující mezi Mnichovem a Prahou:

Nedostatek provozního personálu znovu omezí provoz vlaku německého dopravce Die Länderbahn (DLB). Pocítí ho i cestující mezi Mnichovem a Prahou: jeden ze Západních expresů začne svoji jízdu v Řezně namísto Mnichova.

DLB oznámil problémy na svých stránkách. „Vzhledem k akutnímu nedostatku personálu musíme v následujících dnech zrušit některé spoje v rámci sítě Alex a Oberpfalzbahn,“ uvedla firma na stránkách. Situaci ještě zkomplikovaly začínající dovolené. DLB slíbila, že přijala taková opatření, aby v dalších měsících k problémům nedošlo.

Až do 30. září firma zrušila Západní expres číslo 351 z Mnichova do Prahy, nově bude jezdit z Řezna. Jde o první ranní expres do Prahy, který jinak vyjíždí ve 4:44 z Mnichova. Jde přitom o první vlak z Mnichova do Řezna, jiný nejede. Podle stránek ČD mimořádnosti má omezení trvat do konce září.

Problémy DLB komplikují dlouhodobě provoz Západních expresů, firma ale tvrdí, že v posledních týdnech došlo ke zlepšení spolehlivosti provozu, především nasazení další lokomotivy v Plzni. Firma začala hledat nové zaměstnance například v Srbsku.

Tagy Die Länderbahn Západní expres
71 komentářů