Zemkova OAD Kolín přebere od Arrivy provoz MHD v Kolíně

Autobus OAD Kolín v Nymburku. Autor: OAD KolínAutobus OAD Kolín v Nymburku. Autor: OAD Kolín

Miliardář Zdeněk Zemek alespoň symbolicky vrací Arrivě porážku z autobusového tendru v Plzeňském kraji. Jeho společnost Okresní autobusová doprava Kolín

Miliardář Zdeněk Zemek alespoň symbolicky vrací Arrivě porážku z autobusového tendru v Plzeňském kraji. Jeho společnost Okresní autobusová doprava Kolín (OAD) uzavřela smlouvu s městem Kolín na desetiletý provoz tamní MHD. V únoru příštího roku tak vystřídá Arrivu Východní Čechy.

Na profilu zadavatele ještě nejsou podrobnosti, OAD nicméně v tiskové zprávě napsala, že „dokázala jako jediná vyhovět náročným požadavkům města“. Předpokládaná hodnota zakázky na deset let byla 355 milionů korun bez DPH.

„Cestující v Kolíně čekají velké změny. Společnost do provozu vyšle zbrusu nové moderní autobusy, vybavené řadou technických vymožeností, zapadajících do koncepce tzv. chytrého města,“ uvedl Kolín na svých stránkách.

OAD Kolín koupí pro město nové autobusy. Všechny budou plně nízkopodlažní a s klimatizací. Město si vyžádalo čidla, která budou hlídat správnou teplotu ve vozech. Autobusy nabídnou i wifi a několik způsobů placení, včetně bezkontaktní karty nebo Kolínské chytré klíčenky.

V každém autobuse budou nainstalovány kamery, které může řidič aktivovat ve chvíli, kdy by došlo k nějakému problému ve vozidle.

Tagy Kolín MHD OAD Kolín Z-Group
20 komentářů