ČSA oznámily úřadu práce hromadné propouštění, končí hlavně letušky

A319, foto: ČSAA319, foto: ČSA

České aerolinie znovu sníží počet svých zaměstnanců. Firma oznámila v dopise úřadu práce, že bude hromadně propouštět. „Podle našich předběžných

České aerolinie znovu sníží počet svých zaměstnanců. Firma oznámila v dopise úřadu práce, že bude hromadně propouštět.

Podle našich předběžných odhadů se propouštění v následujících měsících může dotknout 40 až 60 zaměstnanců. Jde především o profese palubní průvodčí, kteří nevyužili naší nabídky na práci v rámci koncernu Smartwings Group,“ řekla mluvčí Smartwings Group Vlaďka Dufková. Propouštění souvisí se zmenšováním flotily ČSA o airbusy, část zůstala v Německu na pronájem pro Eurowings, nově se také objeví i na spojích Brussels Airlines. Výpovědi chce firma předat do konce měsíce.

Firma už dříve oznámila v dopise zaměstnancům, že bude potřebovat zhruba o sto lidí méně z letového provozu, než je počet zaměstnanců. Výpovědi v menším počtu, které nesplňovaly parametry hromadného propouštění, rozdávala společnost už během února a ledna.

Smartwings nabídly zaměstnancům ČSA přechod pod Smartwings, velká část ale takový přestup odmítla. Končí tak hlavně zaměstnanci, kteří nabídky nevyužili.

Smartwings už dříve oznámily, že letušky hledají i v zahraničí, například v Rumunsku.

Tagy České aerolinie ČSA Smartwings Group Top
45 komentářů