Další lokomotivy na zakázku. Stadler jich dodá šest pro alpskou úzkokolejku

Nové lokomotivy pro MOB. Foto: Stadler RailNové lokomotivy pro MOB. Foto: Stadler Rail

Dodávka je součástí tendru dvou společností provozujících tratě s metrovým rozchodem.

Společnost Montreux Oberland Bernois Railway Company (MOB) provozující jednu z nejstarších elektrizovaných železnic ve Švýcarsku objednala šest nových lokomotiv. Pro trať Zweisimmen – Montreux je dodá společnost Stadler Rail, která tak potvrdila pozici světové jedničky v segmentu výroby hnacích vozidel na zakázku.

Čtyřnápravové lokomotivy s metrovým rozchodem budou určeny jak pro osobní, tak nákladní vlaky. Jde o další část modernizace celého drážního provozu mezi kantony Bern a Vaud, před dvěma lety začal provoz nových souprav pro Goldenpass Express.

Nové lokomotivy pro MOB. Foto: Stadler RailNové lokomotivy pro MOB. Foto: Stadler RailNové lokomotivy pro MOB. Foto: Stadler Rail

Čtyři lokomotivy budou určeny pro osobní dopravy, další dvě pro nákladní. Stadler vyhrál zakázku, kterou MOB vypsaly společně se společností Transports de la Région Morges-Bière-Cossonay (MBC), která provozuje úzkokolejku na břehu Ženevského jezera.

Dodávka těchto nových moderních lokomotiv zajistí dlouhodobou budoucnost Goldenpass Expressu, jednoho z nejkrásnějších vlaků na světě. Umožní nám uspokojit stále rostoucí poptávku,“ řekl šéf MOB Georges Oberson.

Nové lokomotivy budou mít výkon 3 MW, maximální rychlost bude 100 km/h.

Na vlastní kůži: Vyhřívané sedačky, změna rozchodu za jízdy. Švýcaři představili nový luxusní vlak

Tagy GoldenPass Express MOB Montreux Oberland Bernese Bahn (MOB) Stadler Rail
8 komentářů