Správa železnic poslala u Prahy dva vlaky proti sobě, zůstaly 30 metrů od sebe

Současná úrovňová nástupiště ve Mstěticích nahradí jedno ostrovní. Pramen: Správa železnicSoučasná úrovňová nástupiště ve Mstěticích nahradí jedno ostrovní. Pramen: Správa železnic

Provoz ve stanici Mstětice je zastaven, proběhla evakuace cestujících.

Provoz na trati z Prahy do Lysé nad Labem byl od zhruba 18:15 zastaven kvůli mimořádné události ve stanici Mstětice. Zaměstnanec řízení provozu omylem poslal proti sobě dva vlaky, které od sebe zastavily 30 metrů od sebe.

O události informovala Správa železnic, České dráhy zavedly kvůli události náhradní autobusovou dopravu. Provoz byl obnoven po 21. hodině.

Jeden z vlaků vjel na obsazenou kolej. Probíhá vyšetřování a evakuace cestujících. Vlaky jsou od sebe několik desítek metrů. Nikdo se nezranil. Provoz je zastaven,“ uvedl mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

Podle zjištění deníku Zdopravy.cz došlo k nezajištěné jízdě vlaku z Milovic do Prahy, který vjel na přivolávací návěst na obsazenou kolej. Chybu způsobil zaměstnanec Správy železnic, strojvedoucí vlaku reagoval správně a bezpečně zastavil před stojícím vlakem opačného směru.

Jednotka hasičů pomohla vystoupit z jedné soupravy 12 cestujícím. Ve druhém vlaku část samovolně odešla a druhá část zůstává ve vlaku.

Zatímco se stát v čele s Drážním úřadem v minulosti u mimořádných událostí zaměřil na chyby strojvedoucích a jejich trestání, chyby zaměstnanců Správy železnic neřeší.

Tagy přivolávací návěst Správa železnic Trať 231 Praha -Lysá nad Labem - Kolín
91 komentářů