D10 překlene nový železniční most, u Brandýsa neprojedou o víkendu auta

Nový most pro trať Čelákovice - Neratovice přes D10. Foto: Správa železnicNový most pro trať Čelákovice - Neratovice přes D10. Foto: Správa železnic

Výluka na trati skončí 30. října.

Na 14 hodin se během víkendu zcela zastaví provoz na dálnici D10 u Brandýsa nad Labem. Důvodem bude osazování nového železničního mostu na trati Čelákovice – Neratovice. Na konci října by se pak na trať měly po několika měsících vrátit i vlaky.

Kompletní uzavírka D10 mezi exity 10 a 14 proběhne od soboty 18 hodin do nedělních 8 hodin. Objízdná trasa vede přes Brandýs nad Labem, pro nákladní auta přes Kostelec nad Labem. Objízdné trasy jsou detailně popsány zde.

Nový ocelový most nahradí betonový z doby výstavby D10. S rozpětím 68 metrů bude delší, umožní tak budoucí rozšíření D10. Nová ocelová konstrukce, takzvaný Langerův trám, váží 400 tun.

Video: Železniční most přes D10 přes noc zmizel, nahradí ho delší

Součástí zakázky, kterou za 154 milionů korun provádí společnosti Eurovia CZ, je i úprava železničního svršku v délce 400 metrů, rekonstrukcí prochází i dva nedaleké propustky. Obnoví se rovněž železniční spodek a související kabelová vedení. To vše umožní zvýšit traťovou rychlost.

K ukončení nepřetržité výluky má dojít 30. října.

Nový most pro trať Čelákovice - Neratovice přes D10. Foto: Správa železnicNový most pro trať Čelákovice - Neratovice přes D10. Foto: Správa železnicŽelezniční most přes D10 u Brandýsa nad Labem. Foto: Google Street ViewDemolice železničního mostu přes D10. Foto: Pavel Švestka s.r.o.Demolice železničního mostu přes D10. Foto: Pavel Švestka s.r.o.Demolice železničního mostu přes D10. Foto: Pavel Švestka s.r.o.
Tagy D10 Eurovia CZ Správa železnic trať 074 Neratovice - Čelákovice
7 komentářů