Vietnam Airlines se přiblížily Praze, začaly létat do Mnichova

Vietnam Airlines začaly létat do Mnichova. Zdroj: Vietnam AirlinesVietnam Airlines začaly létat do Mnichova. Zdroj: Vietnam Airlines

S dopravci z Vietnamu jedná i pražské letiště, námluvy probíhají jak s Vietnam Airlines, tak s VietJet Air.

Do Mnichova začaly létat Vietnam Airlines. Národní dopravce Vietnamu propojil Bavorsko s Hanojí a Ho Či Minovým Městem. Lety obslouží Boeing 787-9 Dreamliner v konfiguraci tří cestovních tříd.

Pravidelná linka do Ho Či Minova Města bude v provozu jednou týdně, vždy v úterý. Do Hanoje se bude létat dvakrát týdně, a to každé pondělí a sobotu.

Mnichov je pro Vietnam Airlines po Londýnu, Paříži a Frankfurtu již čtvrtou evropskou destinací. Z Frankfurtu létají rovněž do Hanoje a Ho Či Minova Města. Vietnamci tvoří jednu z největších skupin cizinců v Německu. V zemi jich může žít i přes 200 000.

Početná je vietnamská menšina také v Česku. Spojení s domovinou je tak pro ni od října ještě dostupnější.

Jak deník Zdopravy.cz informoval, pražské letiště o zavedení pravidelné linky do Vietnamu aktivně jedná. Aktuálně jsou k dispozici jen dovolenkové charterové spoje přes zimu.

„Jednání vedeme jak s Vietnam Airlines, tak i s VietJet Air. V případě druhého dopravce je expanze do Evropy navázána na dodání nových letadel A330neo, které má zařadit do flotily v průběhu roku 2026. Vietnam Airlines se chce dle našich informací po otevření spojení do Německa zaměřit na vstup na italský a skandinávský trh. Spojení do Prahy je nicméně nadále v jednání,“ řekla deníku Zdopravy.cz mluvčí Letiště Praha Denisa Hejtmánková.

Podle Hejtmánkové si dopravci jsou vědomi příležitosti rostoucího tržního potenciálu Prahy a České republiky.

„Představuje jej zejména početná vietnamská komunita u nás, zájem české klientely o cesty do Vietnamu a jihovýchodní Asie i zvyšující se poptávka po leteckém cargu,“ dodala Hejtmánková.

Praha již pravidelné spojení s Vietnamem mít měla. Otevřít jej chtěly Bamboo Airways, kterým se však do plánů postavila pandemie. Loni v říjnu navíc oznámily, že ruší všechny dálkové lety.

Tagy Letiště Mnichov MUC Vietnam Vietnam Airlines
5 komentářů