Do Česka dorazila nová generace kloubových autobusů Citaro, první vyjede na Mníšecku

Nový autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ pro ČSAD Benešov v barvách PID. Foto: Auto-Bus.czNový autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ pro ČSAD Benešov v barvách PID. Foto: Auto-Bus.cz

Na Mníšecku vyjede celkem 15 kloubových autobusů.

Společnost ČSAD Benešov ze skupiny ICOM Transport bude od prosince prvním dopravcem v Česku, který vyjede s novou generací kloubových autobusů Mercedes-Benz Citaro.

Jde o součást dodávky celkem 28 nových autobusů pro oblast Mníšecko, kde od 1. prosince převezme dopravce provoz pro Středočeský kraj na deset let. Kvůli velkému počtu cestujících na těchto linkách bylo požadavkem kraje i nasazení kloubových autobusů.

Z celkem 28 nových autobusů bude 15 kloubových, zbývajících 13 bude dvanáctimetrových. Dopravce se rozhodl pro verzi Citaro GÜ, tedy v linkové verzi. Půjde o autobus se třemi dveřmi, přední mají být jen jednokřídlé.

Na provozu se bude částečně formou subdodávky podílet stávající dopravce Martin Uher. ČSAD Benešov aktuálně hledá pro Mníšecko řidiče, nabízí nástupní bonus 40 tisíc korun.

Nový autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ pro ČSAD Benešov v barvách PID. Foto: Auto-Bus.czNový autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ pro ČSAD Benešov v barvách PID. Foto: Auto-Bus.czNový autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ pro ČSAD Benešov v barvách PID. Foto: Auto-Bus.czNový autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ pro ČSAD Benešov v barvách PID. Foto: Auto-Bus.cz

 

Tagy ČSAD Benešov ICOM Transport Mercedes-Benz Citaro GÜ PID
7 komentářů