ICOM koupí pro provoz na Mníšecku kloubová Citara

Autobusy Setra v barvách PID. Foto: ICOM TransportAutobusy Setra v barvách PID. Foto: ICOM Transport

Dopravce kupuje 28 nových autobusů.

Společnost ČSAD Benešov ze skupiny ICOM Transport nasadí od konce příštího roku na autobusových linkách na Mníšecku celkem 28 nových autobusů. Jako první v zemi i novou generaci kloubových autobusů Mercedes-Benz Citaro.

Dopravce to uvedl na svých stránkách. Firma vyhrála veřejnou soutěž Středočeského kraje na zajištění dopravní obslužnosti v tomto provozním souboru, který zahrnuje i spojení z Mníšecka do Prahy. Smlouva začne platit v prosinci příštího roku. Kvůli velkému počtu cestujících na těchto linkách bylo požadavkem kraje i nasazení kloubových autobusů.

ICOM nakoupí celkem 28 autobusů, z toho patnáct budou kloubová Citara, zbytek dvanáctimetrové Setry. Dopravce se rozhodl pro verzi Citaro GÜ, tedy v linkové verzi. Půjde o autobus se třemi dveřmi, přední mají být jen jednokřídlé.

Autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ. Foto: Mercedes-Benz

Autobus Mercedes-Benz Citaro GÜ. Foto: Mercedes-Benz

Uzavření smlouvy s objednavatelem je zásadním, ale v tuto chvíli pouze prvním krokem pro realizaci zakázky. To je v tuto chvíli končí fáze „plácání se po zádech“ a nastává zcela klíčová fáze přípravy na zajištění dopravní obslužnosti od 1. prosince 2024, kdy musíme vybudovat kompletně nové středisko a zajistit 100% úspěšný rozjezd této nové dopravy,“ řekl ředitel ČSAD Benešov Tomáš Urbánek.

Tagy Citaro GÜ ČSAD Benešov ICOM Mercedes Benz PID Pražská integrovaná doprava
14 komentářů