Druhá etapa modernizace zastávek v Ostravě, DPO jich zrekonstruuje dalších 13

Tramvajová zastávka Václava Jiřikovského v Ostravě. Zdroj: DPOTramvajová zastávka Václava Jiřikovského v Ostravě. Zdroj: DPO

Modernizace si vyžádá téměř 27 milionů korun.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) zmodernizuje dalších 13 tramvajových zastávek napříč městem. Práce na druhé etapě proběhnou v příštím roce a vyjdou na téměř 27 milionů korun. První fáze, zahrnující proměnu jedenácti zastávek, je již téměř hotová.

V rámci druhé etapy modernizace budou postupně zrekonstruovány a nově vybaveny zastávky Vítkovice, Mírové náměstí; Kino Luna; Zábřeh, OC; Rodinná; Český dům; Důl Jeremenko; Kolonie Jeremenko; Křižíkova; Nová ves Vodárna; Hulvácká a dále zastávky (v jednom směru): Jubilejní kolonie (směr centrum); Nové Výškovice (směr centrum) a Martinov (nástupní).

Zmodernizované zastávky získají například nové přístřešky, zábradlí či vybavení, jako jsou lavičky nebo odpadkové koše.

„Cílem modernizací je jednotný vzhled podle nového, unikátního městského standardu, který již cestující znají například z tramvajových zastávek Kotva, nebo Důl Jindřich. Projekt je součástí komplexního plánu rozvoje zastávek MHD na další roky. Kromě modernizací vybavení zastávek pokračujeme i v postupném rekonstruování nástupišť pro zvýšení bezpečnosti a komfortu,“ uvedl šéf DPO Daniel Morys.

V rámci první fáze modernizace se letos již dokončila proměna zastávek ÚMOb Jih, Most Čs. armády, Hlavní třída, Dům energetiky a ve směru do centra zastávek Hrabůvka Poliklinika, Hrabůvka kostel, Antonína Poledníka a Václava Jiřikovského.

Tramvajová zastávka Hrabůvka kostel v Ostravě po modernizaci.Zdroj: DPO

Tramvajová zastávka Hrabůvka kostel v Ostravě po modernizaci.
Zdroj: DPO

Během podzimu bude dokončena modernizace zastávek Karpatská, Kpt. Vajdy a Sport aréna. V blízké době jsou pak naplánovány rekonstrukce zastávek Fakultní nemocnice a Kunčičky kostel, kde proběhnou i stavební úpravy nástupišť. Jak již deník Zdopravy.cz informoval, dopravce aktuálně vybírá zhotovitele.

V Ostravě je přes 670 zastávek. DPO spravuje pouze ty tramvajové, kterých je cca stovka. Autobusové a trolejbusové zastávky, jejichž nástupiště jsou součástí komunikací pro pěší, spravuje město Ostrava, resp. jednotlivé městské obvody.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava tramvajové zastávky zastávky
7 komentářů