DPO zrekonstruuje další dvě tramvajové zastávky, na jedné přibudou nástupiště

Tramvajová zastávka Fakultní nemocnice v Ostravě. Zdroj: Google Street ViewTramvajová zastávka Fakultní nemocnice v Ostravě. Zdroj: Google Street View

Dvacetimilionová investice se dotkne zastávek Fakultní nemocnice a Kunčičky kostel.

Další dvě tramvajové zastávky v Ostravě projdou rekonstrukcí. Asi dvacet milionů korun investuje Dopravní podnik Ostrava (DPO) do zastávek Kunčičky kostel a Fakultní nemocnice. Jak vyplývá z věstníku veřejných zakázek, dopravce již vypsal zakázku na zhotovitele.

„Práce proběhnou v rámci dlouhodobého plánu modernizace zastávek, chtěli bychom je zahájit do konce roku,“ řekla deníku Zdopravy.cz mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

Nejzásadnější proměnou projde zastávka Kunčičky kostel, neboť získá vlastní nástupiště. Dnes na ní probíhá nástup a výstup cestujících ze silnice. Tramvajová zastávka Fakultní nemocnice Ostrava bude nově bezbariérová. Na obou zastávkách pak přibudou prvky jednotného mobiliáře.

Jak se práce dotknou provozu, bude DPO teprve upřesňovat. V Kunčičkách nicméně dopravce očekává omezení silniční dopravy, MHD by se tam rekonstrukce dotknout neměla. U Fakultní nemocnice se počítá s kratší výlukou MHD a potenciálně i omezením silniční dopravy.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava
4 komentáře