Studentské slevy v dopravě: Prodloužení platnosti ISIC karet někde už jen digitálně

Odznak přepravní kontroly v Brně. Foto: DPMBOdznak přepravní kontroly v Brně. Foto: DPMB

Dříve byla nezbytná revalidační samolepka.

Stále více vysokých škol umožňuje prodloužit platnost slevových průkazů ISIC digitální cestou, a to bez nutnosti vylepit revalidační známku na plastový průkaz. Zatímco dříve byla samolepka nezbytná, dnes se nová platnost zobrazí i na digitálním průkazu v aplikaci Alive App. Informoval o tom vydavatel ISIC, společnost GTS Alive.

Platnost průkazu bez revalidační známky prodlužují podle seznamu GTS Alive školy jako ČVUT, AMU, ČZU, UK, UNYP, PEUNI a VŠUP v Praze, MU a VUT v Brně, OSU v Ostravě či UP v Olomouci.

Jak prodloužit platnost digitálně? Objednávka se provádí podle pokynů školy, které lze zjistit v informačním systému nebo na kartovém centru. Po úspěšném provedení platby a evidenci v databázi se platnost digitálního průkazu automaticky změní v aplikaci Alive App.

Digitální průkaz ISIC v aplikaci Alive App.Zdroj: GTS Alive

Digitální průkaz ISIC v aplikaci Alive App.
Zdroj: GTS Alive

Digitální průkaz je akceptován u poskytovatelů slev i v dopravě, včetně uplatnění státem dotované slevy pro studenty. K využívání aplikace je potřeba vydaný a platný školní průkaz s licencí ISIC, stáhnutá bezplatná aplikace Alive App a v ní aktivovaný profil.

Poskytovatelé slev ověřují průkaz pomocí svého systému. Deník Zdopravy.cz se na stav ověřování digitálních karet již dříve ptal. Zjistili jsme, že minimálně dopravní podniky největších měst fyzickou slevovou kartu nevyžadují. Problém by neměl být ani ve vlaku.

Studentské slevy v dopravě: ISIC stačí elektronicky, nenechte se zmást revizorem

Tagy digitalizace doprava do školy ISIC slevy pro studenty slevy v dopravě studentské jízdné
21 komentářů