RegioPanter v Novém Sedle narazil do vozíku s tlakovými lahvemi

Srážka vlaku s drážním vozíkem. Foto: HZS Karlovarského krajeSrážka vlaku s drážním vozíkem. Foto: HZS Karlovarského kraje

Z vlaku bylo evakuováno zhruba 60 lidí.

Na české železnici došlo k další nehodě způsobené při údržbě tratí. Provoz na trati mezi Sokolovem a Novým Sedlem u Lokte je od 11:50 zastaven kvůli srážce jednotky RegioPanter s drážním vozíkem s tlakovými lahvemi.

O události, ke které došlo ve stanici Nové Sedlo u Lokte, informovali hasiči Karlovarského kraje. „Osobní vlak zavadil o drážní manipulační vozidlo, na kterém byly tlakové lahve. K úniku plynu nedochází,“ uvedli hasiči na sociální síti X. Podle mluvčího drážních hasičů Martina Kavky bylo z vlaku evakuováno zhruba 60 lidí, skončili ve stanici Nové Sedlo u Lokte. Tlakové lahve na vozíku byly určeny pro svařování, ve stanici se pohybovali zaměstnanci traťové údržby.

Bezpečnější práce na železnici. Pracovníky před vlakem nově varuje automatický systém

Šlo o osobní vlak Os 7307 z Mariánských Lázní do Karlových Varů. Provoz je aktuálně přerušen nejméně do 15 hodin. Omezení se týká i trati do Lokte. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Srážky s pracovními mechanismy na české železnici nejsou výjimkou. Letos hasiči několikrát řešili například srážku vlaku s bagrem.

Další srážka vlaku s bagrem. V pražské Krči museli zraněného strojníka vyprostit hasiči

Tagy Správa železnic srážka vlaku s vozíkem trať 140
36 komentářů