21 hodin na kolejích. European Sleeper zavede noční vlak z Bruselu do Benátek

Elmer van Bureen (vlevo) a Chris Engelsman, zakladatalé European Sleeper. Foto: European SleeperElmer van Bureen (vlevo) a Chris Engelsman, zakladatalé European Sleeper. Foto: European Sleeper

Linka bude v provozu zatím dva měsíce.

Seznam nočních vlakových spojů po Evropě od příštího roku rozšíří nová linka společnosti European Sleeper. Nizozemský dopravce, který aktuálně nabízí spojení mezi Bruselem, Amsterdamem, Berlínem a Prahou, spustí v únoru novou sezónní linku z Bruselu do italských Benátek.

Firma využije slabší sezónní provoz na své jediné trase a během února a března nabídne spojení nejen do jednoho z nejnavštěvovanějších měst v Itálii, ale také do některých alpských středisek. European Sleeper oznámil start dnes, prodej jízdenek začne na počátku září.

Na vlastní kůži: S European Sleeperem do Bruselu aneb masochistické déjà vu na kolejích

První vlak má vyjet 5. února, linka bude v provozu dvakrát týdně. Ceny jízdenek zatím dopravce neoznámil. Jízdní doba z Bruselu až do Benátek je zhruba 21 hodin. Vlak pojede z Bruselu do Antverp, Amsterdamu, Utrechtu, Kolína nad Rýnem a Mnichova. Alpy překoná přes Brennerský průsmyk. Zastaví například v Bolzanu nebo Veroně. Součástí soupravy má být nově i jídelní vůz.

Trasa Brusel -Benátky. Foto:European SleeperPředběžný jízdní řád trasy Brusel - Benátky. Foto: European Sleeper

„Je to další mezník pro European Sleeper i udržitelné cestování po Evropě,“ komentoval Chris Engelsman, spoluzakladatel European Sleeper. Firma plánuje ještě spojení Amsterdamu a Barcelony, přesný termín zahájení provozu ale zatím neuvedla.

Na vlastní kůži: S European Sleeperem do Bruselu aneb masochistické déjà vu na kolejích

Tagy Brusel - Benátky European Sleeper noční vlaky
23 komentářů