ŘSD opět rozkope Místeckou ulici, v Ostravě opraví dva mosty

Silnice I/56 v Ostravě. Foto: ŘSDSilnice I/56 v Ostravě. Foto: ŘSD

U Frýdku-Místku zase proběhne dostavba protihlukových stěn.

Dálnici D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, potažmo silnici I/56, čekají další dopravní omezení. Za posledních pár let jde již o několikáté stavební práce. Tentokrát se silničáři vrhnou na Místeckou ulici od pondělí 19. srpna. Pracovat se bude jak u Frýdku-Místku, tak přímo v Ostravě.

„V rámci zodpovědné správy páteřní komunikace plánujeme společnou opravu dvou mostů, které se nachází na Místecké ulici hned vedle Dolní oblasti Vítkovic. Konec prací předpokládáme v prosinci,“ uvedl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Předmětem rekonstrukce bude výměna dilatačních závěrů obou mostů včetně opravy závěrných zídek a říms. Postupné zhoršování jejich stavu potvrdily podle Mazala opakované mostní prohlídky. Zhotovitelem opravy mostů bude firma IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc, s nejnižší cenovou nabídkou zvítězila ve výběrovém řízení. Práce vyjdou asi na 10,8 milionu korun.

Řidiče čekají dopravní omezení, během prací projedou sníženou rychlostí obousměrně vždy po jednom neopravovaném mostním objektu.

Situace - oprava mostů v Ostravě na mapě.Zdroj: ŘSD

Situace – oprava mostů v Ostravě na mapě.
Zdroj: ŘSD

U Frýdku-Místku začne dostavba protihlukových stěn kolem 51. kilometru provozního staničení. Hotovo má být do první poloviny října. Projekt rozšiřuje funkční protihlukové opatření včetně svodidel na území obcí Sviadnov a Staříč.

„Podkladem pro plánování kvalitnějšího utlumení dopravy mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem se stala hluková studie od nezávislého zhotovitele. Potřebný efekt ochrany zdraví občanů zajistí celkem 712 metrů protihlukových stěn postavených do výšky 2,5 metru. Nová svodidla odolnější zádržnosti H1 dosáhnou délky 174 metrů,“ dodal Mazal.

Zhotovitelem bude firma Firesta-Fišer, s nejnižší nabídkovou cenou asi 23,4 milionu korun zvítězila ve výběrovém řízení. Dodavatel podle Mazala zažádal o částečnou uzavírku dálnice D56, a veškeré práce tedy proběhnou při zúžení do režimu jízdních pruhů 2 + 1 (2 pruhy v jednom směru, 1 pruh v protisměru).

Situace - doplnění protihlukových stěn na dálnici D56.Zdroj: ŘSD

Situace – doplnění protihlukových stěn na dálnici D56.
Zdroj: ŘSD

Na trase mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem se pracuje prakticky neustále. Řidiče dojíždějící z oblasti Beskyd tak již několik let trápí ve špičkách omezení a s nimi související kolony. Deník Zdopravy.cz se kvůli množství prací na trase a dlouhodobě trvajícím omezením v dopravě již obrátil na ŘSD, reakci silničáři připravují.

Tagy D56 Místecká Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
1 komentář