Padající suť z opravovaného mostu překvapila řidiče na D56 před Ostravou, několik aut bylo poškozeno

Opravovaný most u Paskova na dálnici D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Zdroj: Google Street ViewOpravovaný most u Paskova na dálnici D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Zdroj: Google Street View

Příčinou události byly prováděné stavební práce na opravovaném mostě.

Několik řidičů projíždejících v pondělí 15. května pod opravovaným mostem u Paskova na dálnici D56 ve směru od Frýdku-Místku na Ostravu ohrozila padající suť. Podle informací dostupných ze sociálních sítí došlo dokonce k poškození několika automobilů. Příčinou události byly právě v tu chvíli prováděné stavební práce na opravovaném mostě.

Můžeme potvrdit vznik incidentu na této stavbě organizované mimo naši působnost. Zástupce zhotovitele bezodkladně pozastavil pokračování oprav a během několika dnů vznikne náhradní postup stavebních prací, které zamezí podobným situacím. Doprava po dálnici D56 je bezpečná bez hrozby opakování podobných událostí,“ uvedl na dotaz deníku Zdopravy.cz mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal.

Rekonstrukce mostu mezi Ostravou-Novou Bělou a Paskovem je součástí modernizace Mitrovické ulice. Práce na 3,3 kilometru dlouhém úseku potrvají až do začátku příštího roku a vyjdou na 77 milionů korun. Náklady hradí ze svého rozpočtu Moravskoslezský kraj.

Poloha opravovaného mostu. Zdroj: Mapy Google

Poloha opravovaného mostu. Zdroj: Mapy Google

 

Tagy D56 Místecká Moravskoslezský kraj Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
1 komentář