Dvakrát stržená trolej u Nymburka během 25 hodin. Hasiči evakuovali 150 cestujících z rychlíku

Stanice Kostomlaty nad Labem. Foto: Správa železnicStanice Kostomlaty nad Labem. Foto: Správa železnic

K události došlo na trati, která není v dobrém stavu a chystá se její modernizace.

Podruhé během dvou dnů musí řešit Správa železnic strženou trolej na trati mezi Nymburkem a Lysou nad Labem. Nejprve strhla trakční vedení přímo v Nymburce včera lokomotiva ČD Cargo. Dnes, necelých 25 hodin poté, přerušila provoz stejná závada: stržená trolej a poškozený sběrač lokomotivy Českých drah.

K události došlo ve 12:53, šlo o rychlík R 927 z Prahy do Trutnova. Ke stržení došlo v úseku Kostomlaty nad Labem – Nymburk. „Probíhá evakuace většího počtu cestujících. Provoz na trati v úseku Nymburk – Lysá nad Labem je zastaven,“ uvedl mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka. Konečný počet evakuovaných je 150, z toho pět nevidomých a řada obtížně se pohybujících osob. Ve 14:17 byl provoz obnoven částečně po jedné koleji.

České dráhy dálkové vlaky odklání přes Velký Osek a Kolín, osobní vlaky linky S2 nahrazují mezi Nymburkem a Lysou nad Labem náhradními autobusy. Detailně jsou opatření v provozu popsána zde.

Trať mezi Nymburkem a Lysou nad Labem není dlouhodobě v dobrém stavu, Správa železnic připravuje její rozsáhlou modernizaci.

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic Trať 231 Praha -Lysá nad Labem - Kolín
31 komentářů