Ostudné nádraží půjde k zemi. Po desítkách let plánů začala soutěž na nové

Vizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZVizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZ

Stavba nové výpravní budovy v Mladé Boleslavi je naplánovaná na příští rok.

Desítky let se mluví o nové výpravní budově ve stanici Mladá Boleslav hlavní nádraží, příští rok by se měla stát už realitou. Po letech odkladů Správa železnic vypsala soutěž na demolici stávající budovy a výstavbu nové.

Vítěz soutěže s maximální cenou 130,8 milionu korun má odstranit stávající budovu a na jejím místě postavit jednopodlažní novostavbu.

Demolice mladoboleslavského nádraží se posunula o další rok, budova ale získala nové hodiny

„Je navržená podlouhlá budova se sedlovou střechou, která se ve střední části zužuje a přechází do střechy pultové. Výrazným prvkem budovy jsou přesahy, které fungují jako zastřešení nástupiště, zastávky autobusu, schodiště do podchodu, stojanů na kola nebo jako markýza nad vstupy do budovy,“ popisuje Správa železnic v informačním letáku stavby. V budově budou umístěny drážní technologie, zázemí pro zaměstnance Správy železnic a dopravců a veřejně přístupné prostory pro cestující.

Součástí stavby jsou navazující stavební objekty zahrnující úpravu zpevněných ploch v rámci nového parkoviště a přednádraží, napojení na inženýrské sítě a vybudování dočasného nástupiště.

Instalace nových hodin ve stanici Mladá Boleslav hl. n. Foto: schindy_david / x.comJednotka 845 společnosti Arriva vlaky v Mladé Boleslavi. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMladá Boleslav. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMladá Boleslav. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czStanice Mladá Boleslav hlavní nádraží. Foto: Jan NovotnýMladá Boleslav. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZVizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZVizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZVizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZVizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZVizualizace nové podoby stanice Mladá Boleslav hl. n. Foto: AFRY CZVizualizace nové výpravní budovy v Mladé Boleslavi. Foto: Twitter Jiřího SvobodyVizualizace nové výpravní budovy v Mladé Boleslavi. Foto: Twitter Jiřího SvobodyVizualizace nové výpravní budovy v Mladé Boleslavi. Foto: Twitter Jiřího SvobodyStanice Mladá Boleslav hl. n. po návštěvě mobilní čety Správy železnic. Mladá Boleslav hlavní nádraží. Foto: Jan NovotnýRegionova ve stanici Mladá Boleslav hlavní nádraží. Foto: Jan Sůra

Budova mladoboleslavského nádraží neprošla žádnou zásadní rekonstrukcí desítky let i s ohledem na plány na výstavbu nového objektu.

Zanedbané mladoboleslavské nádraží nečekaně prokouklo před návštěvou ministra

Tagy Mladá Boleslav hl. n. Správa železnic
51 komentářů