Výluka na trati do Lednice potrvá po vykolejení vlaku do poloviny srpna

Motorový vůz M131.1448 (Hurvínek) u Lednice. Autor: Josef Vendolský/České dráhyMotorový vůz M131.1448 (Hurvínek) u Lednice. Autor: Josef Vendolský/České dráhy

České dráhy se snažily zajistit jako náhradu historické autobusy, což se ale nepovedlo.

Rekreační lokálka mezi Břeclaví a Lednicí zůstane po nedělním vykolejení výletního vlaku mimo provoz až do poloviny srpna. Oznámily to dnes České dráhy s tím, že historický motorák se na trať vrátí v sobotu 17. srpna. Do té doby budou turisty vozit náhradní autobusy.

Na trati je provozován pouze letní víkendový provoz v souvislosti s hlavní sezonou Lednicko-valtického areálu. V neděli 14. července zde krátce po poledni vykolejily dva historické vozy BDtax029 a Btax025, lokomotiva řady 720 (Hektor) zůstala na kolejích. Drážní inspekce odhadla škodu na vlaku na milion korun.

Podle mluvčí Českých drah Vandy Rajnochové měl dopravce snahu zajistit jako náhradu historické autobusy. Poptávané společnosti však neměly volnou kapacitu. Vlaky tak budou nahrazeny novodobými autobusy, které budou jezdit dle výlukového jízdního řádu. Ten lze nalézt na stránkách ČD.

„Přeprava kol v autobusech náhradní dopravy nebude z kapacitních důvodů zajištěna. Za případné komplikace v souvislosti s opravou trati a náhradní autobusovou dopravou se cestujícím omlouváme,“ doplnila Rajnochová.

Na trať se po výluce vrátí historický motorák z 50. let přezdívaný Hurvínek. V provozu bude do 29. září vždy o víkendech a státních svátcích. V sobotu 7. září ho v rámci akce Lednické parní léto nahradí parní vlak.

Tagy Břeclav - Lednice České dráhy
15 komentářů