Třetí přímá linka bez mezipřistání mezi Austrálií a Evropou. Qantas se po dvaceti letech vrátil do Paříže

Boeing 787-9 společnosti Qantas. Foto: Paris AeroportBoeing 787-9 společnosti Qantas. Foto: Paris Aeroport

Nová linka bude v provozu první měsíc čtyřikrát týdně, pak třikrát.

Australská letecká společnost Qantas pokračuje se svou expanzí dálkových letů mezi Austrálií a Evropou bez mezipřistání. Tento týden spustila novou přímou linku z Perthu na západě Austrálie do Paříže. Po Londýně a Římu jde již o třetí evropské město, kam Qantas létá.

Qantas již v minulosti do Paříže létal, ale vždy s mezipřistáním v Asii, obvykle v Singapuru. Poslední spojení skončilo v roce 2004. Dopravce zatím nemá letadlo, které by umožnilo přímý let do Evropy z osídlenějšího východního pobřeží Austrálie, sázka na lety přes Perth se ale zatím ukazuje jako zajímavou alternativou spojení Evropy a Austrálie, která i přes dlouhou dobu letu získala své zákazníky. Oproti letu s mezipřistáním v Asii je doba na cestě o zhruba tři hodiny kratší (při odletech z Perthu). Nová linka je současně nejdelší linkou z 75 000 míst.

„Zkušenosti z linky do Londýna a Říma ukazují, že je velká poptávka po letech bez mezipřistání do Evropy,“ řekla šéfka Qantas Vanessa Hudson.

Qantas na trasu nasazuje Boeing 787-9 Dreamliner s redukovanou kapacitou sedaček. Na palubě je 236 míst, velká část v prémiových třídách. Doba letu je 17 hodin a 20 minut, letadlo překoná trasu dlouhou 14 264 km. Průběh letu je možné sledovat na Flightradar24.com.

Tagy PER-CDG Qantas
15 komentářů