Qantas spustí novou linku bez mezipřistání z Austrálie do Evropy

Boeing 787-9 Dreamliner ve speciálním nátěru ke 100. výročí od založení letecké společnosti Qantas. Foto: QantasBoeing 787-9 Dreamliner ve speciálním nátěru ke 100. výročí od založení letecké společnosti Qantas. Foto: Qantas

Nové spojení začne těsně před olympiádou.

Po Londýně a Římu spustí letecká společnost Qantas již třetí linku, která umožní přímé spojení Austrálie s Evropou bez mezipřistání. Od 12. července začne létat čtyřikrát týdně mezi Perthem a Paříží.

Do francouzské metropole začne létat ještě před zahájením olympijských her. Dopravce současně věří, že naopak přiláká i řadu Evropanů k návštěvě Západní Austrálie. Zavedením nové linky dojde k meziročnímu navýšení kapacity letů do Evropy o 75 tisíc míst. Nová linka se zařadí do desítky nejdelších letů světa, překoná vzdálenost přes 14 tisíc kilometrů.

Podle vyjádření Qantas jde o reakci na úspěch linek do Londýna a Říma. Odlet z Perthu je jedinou možností, jak překonat vzdálenost mezi Austrálií a Evropou bez mezipřistání. Na sedmnáctihodinový let bude nasazen Boeing 787-9. „Přímé spojení do Paříže bylo dlouho na našem seznamu, kam chceme létat. Lety do Říma a Londýna jsou u našich cestujících velmi populární a jsem přesvědčena, že poptávka po letech do Paříže bude velmi silná,“ uvedla šéfka Qantas Vanessa Hudson. Prvními zákazníky mají být australští sportovci na cestě na olympiádu.

Qantas v nabídce umožní za stejnou cenu si koupit zpáteční letenku s odletem z Evropy z Říma či Londýna, aby se návštěvníci z Austrálie nemuseli vracet do Paříže.

Tagy PER-CDG Qantas
9 komentářů