ŘSD vybralo projektanty pro další část Pražského okruhu, čeká na klíčové razítko EIA

Lochkovský most na Pražském okruhu. Foto: Things to upload, CC BY-SA 4.0/Wikimedia CommonsLochkovský most na Pražském okruhu. Foto: Things to upload, CC BY-SA 4.0/Wikimedia Commons

ŘSD aktuálně počítá se zahájením stavby v roce 2027.

Sdružení firem Satra, 4roads, Pontex a Afry CZ získalo zakázku na projektovou přípravu jednoho z posledních chybějících úseků Pražského okruhu. Za 173 milionů korun má připravit projektovou dokumentaci pro vydání společného povolení včetně inženýrské činnosti nebo aktualizací vizualizací stavby pro úsek Suchdol – Březiněves. Vyplývá to z údajů v registru smluv. Jde o další velký posun v přípravě jedné z klíčových dálničních staveb v Česku.

Úsek pražského okruhu Suchdol - Březiněves. Pramen: ŘSD

Úsek nazvaný také jako SOKP 519 patří z hlediska povolování k nejsložitějším, jeho součástí bude i nový dálniční most přes Vltavu. Jeho podobu má určit architektonická soutěž. Stavba čelí velkému odporu zejména v pražských městských částech Suchdol a Dolní Chabry.

ŘSD chystá architektonickou soutěž na podobu Suchdolského mostu

Stavba dosud nezískala klíčové razítko o vlivu na životní prostředí (EIA). To Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) žádá pro více úseků najednou, tedy z Ruzyně až do Březiněvsi. Loni na podzim již proběhlo veřejné projednání, ministerstvo životního prostředí by mělo rozhodnout ještě letos.

Pražským okruhem splatíme historický dluh, přesvědčoval Kupka. Jen lžete, útočili místní

ŘSD aktuálně počítá s tím, že by necelých sedm kilometrů dlouhý úsek mohlo začít stavět v roce 2027. Odhadované náklady jsou přes 15 miliard korun. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Tagy D0 D0 519 Suchdol - Březiněves Pražský okruh Ředitelství silnic a dálnic ŘSD SOKP 519
71 komentářů