Rakouské dráhy začaly jezdit v německé regionální dopravě pod novou značkou

Vedení ÖBB a Arveria před jednotkou Siemens Mireo. Foto: ÖBBVedení ÖBB a Arveria před jednotkou Siemens Mireo. Foto: ÖBB

Dopravce završil nákup německé pobočky Go-Ahead přejmenováním firmy.

Rakouské spolkové dráhy ÖBB přejmenovaly letos ovládnutou německou společnost Go-Ahead Verkehrsgesellschaft na Arverio. Pro rakouského státního dopravce jde o završení transakce, kdy poprvé vstoupily do německé závazkové regionální dopravy.

Přejmenování oznámily ÖBB v tiskové zprávě. Nově se dopravce bude jmenovat Arverio Deutschland GmbH se svými dceřinými společnostmi v Bádensku-Württembersku (Arverio Baden-Württemberg GmbH) a Bavorsku (Arverio Bayern GmbH).

Komplexní rebranding již začal, hotovo bude na začátku příštího roku. Vozidla si zachovávají svůj původní design a také regionální barvy modré a žluté, a to i při změně loga.

K prodeji německé části Go-Ahead došlo letos na počátku roku. Firma provozuje celkem 144 jednotek pro regionální dopravu v Bavorsku a Bádensku-Württembersku. „Chceme nabídnout více než pohodlnou a udržitelnou místní dopravu se silným důrazem na kvalitu služeb. Arverio se chce stát nejlepší volbou pro cestující, zaměstnance i klienty.“

Ze soukromého státní. Rakouské dráhy ovládnou část regionálních vlaků na jihu Německa

Go-Ahead byl s tisícovkou zaměstnanců jedním z největších dopravců v Německu, který nepatří žádnému evropskému státu. ÖBB koupily firmu se třemi dlouhodobými kontrakty z roku 2019 a 2021. Původní majitel odchod odchod z Německa vysvětlil snahou plně se zaměřit na provoz ve Velké Británii a celosvětově pak větší orientací na městskou hromadnou dopravu.

Tagy Arverio Go-Ahead ÖBB
11 komentářů