Kapacitnější levobřežka. Správa železnic postaví odbočku Dobkovice

RegioPanter mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Foto: České dráhyRegioPanter mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Foto: České dráhy

Odbočka má zvýšit kapacitu v době výluk.

Správa železnic (SŽ) vybrala projektanta stavby odbočky Dobkovice na koridorové trati z Prahy do Děčína. Zakázku v hodnotě 16,2 milionu korun získala společnost Projekt servis. Vyplývá to z údajů v registru smluv.

Firma má zpracovat záměr projektu, projektovou dokumentaci pro společné povolení podle liniového zákona a výkon dozoru projektanta stavby odbočky Dobkovice v blízkosti stejnojmenné zastávky. „Tato odbočka zvýší kapacitu dráhy při výlukách a mimořádnostech a umožní také předjíždění vlaků. Po zřízení této odbočky nebude nutné při výlukách traťové koleje nahrazovat osobní vlaky náhradní autobusovou dopravou v takové míře jako dosud,“ popsala Správa železnic na svých stránkách.

Dobkovice leží na trati přezdívané kvůli trasování po levém břehu Labe jako levobřežka v úseku mezi Ústím nad Labem a Děčínem. V minulosti zde odbočka byla, zmizela při úpravách koridoru v 90. letech minulého století.

Správa železnic neuvádí žádný termín zahájení stavby, projekt řeší dvě varianty: samostatné postavení nebo jako součást instalace ETCS na celé trati.

Tagy odbočka Dobkovice Projekt servis Správa železnic Trať 090
82 komentářů