Rychlejší spojení Prahy a Liberce čeká poprvé test veřejností

Vizualizace Central Station v Liberci. Foto: Správa železnicVizualizace Central Station v Liberci. Foto: Správa železnic

Veřejné projednání proběhne ve středu.

Plány Správy železnic (SŽ) na rychlejší spojení Prahy a Liberce čeká poprvé projednání s veřejností. V sídle Libereckého kraje proběhne ve středu takzvané veřejné projednání změn zásad územního rozvoje, které reagují právě na novou trasu železnice. Cílem je dostat spojení z Prahy do Liberce na 68 minut.

Projednání souvisí už s dříve odsouhlasenými změnami vedení nové trati v kraji. Ukáže, zda v trase nové trati existuje proti její stavbě odpor, jak je u většiny dopravních staveb v Česku zvykem. „Upravíme pouze stávajících koridory v některých místech. Jedná se o drobné změny na hranicích obce Přepeře a města Turnov a o poněkud podstatnější zásahy v Příšovicích a Svijanech. Nejzásadněji se promění úsek Hodkovice nad Mohelkou – Liberec, kde by měla trať vést poděl silnice I/35,“ řekl při schválení změn krajskou radou letos na jaře Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Zbývající část textu byla smazána. Vycházela z dříve uzavřeného dodatku mezi zhotovitelem projektové dokumentace a Správou železnic, který jsme nesprávně interpretovali jako nový. Za chybu se omlouváme.

Další krok pro rychlejší vlaky mezi Libercem a Prahou. Kraj aktualizuje důležitý dokument

 

Tagy Liberecký kraj Správa železnic železniční spojení Praha - Liberec
203 komentářů