Jihlavský dopravní podnik zrušil soutěž na 12 trolejbusů, s nejnižší cenou přišli Turci

Trolejbus Škoda 32Tr v Jihlavě. Foto: DPMJTrolejbus Škoda 32Tr v Jihlavě. Foto: DPMJ

Do soutěže přišly dvě nabídky.

Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) zrušil po devíti měsících soutěž na dodávku 12 trolejbusů, kterou vypsal loni v září. Uvedl to bez dalších podrobností v písemné zprávě na profilu zadavatele.

Dopravce v soutěži s odhadovanou cenou 141,3 milionu korun poptával šest dvounápravových klasických trolejbusů a šest dvounápravových parciálních strojů, které ujedou na baterii mimo troleje až 15 kilometrů.

Do soutěže přišly dvě nabídky, od tuzemské Škody Electric a od tureckého výrobce Bozankaya. Levnější byli Turci, kteří přišli s cenou 141 milionů korun, Škoda nabídla 157,7 milionu korun. Cena byla jediným kritériem tendru.

Jaký bude další postup dopravního podniku, není zatím jasné. Nákup trolejbusů mimo jiné zdůvodňoval pokrytím nových tratí, které Jihlava v poslední době buduje. Loni se otevřely tratě do Bedřichova a Pávova.

Bozankaya nabídla trolejbusy nedávno i do Českých Budějovic, nabídla nižší cenu, ale pro nesplnění podmínek byla vyřazena. Vítězem tendru byla vyhlášena v Praze, kde ale není dosud podepsána smlouva.

 

Tagy Dopravní podnik města Jihlavy DPMJ
24 komentářů