Čtyři kryté hektary a až 3000 vozů. Louda Auto otevírá u D11 obří autosalon

Nový autosalon Louda Auto+ v Poděbradech. Pramen: Louda AutoNový autosalon Louda Auto+ v Poděbradech. Pramen: Louda Auto

Společnost projekt za miliardu označuje za největší krytý autosalon předváděcích, zánovních a ojetých vozů v Evropě.

Společnost Louda Auto oznámila na sobotu otevření nového autosalonu v Poděbradech nedaleko dálnice D11. Na kryté ploše 40 000 m² mají být k dispozici až 3000 ojetých vozů všech cenových úrovní. Dvě třetiny nabídky mají tvořit auta do tří let věku.

Společnost svůj nejnovější počin, který vyšel zhruba na jednu miliardu korun, označuje za největší krytý autosalon předváděcích, zánovních a ojetých vozů v Evropě. „Spuštěním Louda Auto+ Poděbrady otevíráme zcela nový segment prodeje ojetých vozů. Kvalita prodejního prostoru a komfort nákupu nemá v Česku ani v Evropě konkurenci,“ uvedl Pavel Louda, zakladatel Louda Holding a majitel společnosti Louda Auto.

Významné místo v novém autosalonu má mít elektrická sekce, kde bude umístěno více než 25 předváděcích modelů na elektrický pohon různých značek. „Cílem je ukázat, že není třeba se elektromobility bát. Emoce jsou z elektroauta jiné než ze spalovacího motoru, ale kdo si to vyzkouší, tak na něj bez problémů přejde. Jsou poměrně hodně návyková,“ doplnil Louda.

Prostředí v novém autosalonu má být podle něj plně srovnatelné s prodejem nových vozů. V objektu je i autoservis, kterým projde kvůli technické kontrole každé auto, které zde bude nabízeno.

V trojpodlažním objektu bude vystavena sbírka autíček Matchbox, která čítá více než 4 000 kusů. Autíčka autosalonu propůjčil sběratel Petr Šrůta, který sbírku kompletuje přes 50 let.

Autocentrum Louda Auto+ Poděbrady

Investor: LOUDA Holding
Architekt: Atelier Testudo a archicraft
Developer: Louda Reality
Doba výstavby: 2022–2024
Cena projektu: 1 mld. Kč
Krytá rozloha: 40 000 m²
Celková rozloha: 100 000 m²
Kapacita: 3 000 aut

Tagy Louda Auto prodej ojetých vozů
39 komentářů