Louda: Ceny ojetin jsou na vrcholu, začaly klesat

Autosalon Louda Auto. Foto: Louda AutoAutosalon Louda Auto. Foto: Louda Auto

Počet dovozených ojetin letos výrazně roste.

Ceny ojetých aut narazily již na svůj strop a poprvé od vypuknutí pandemie koronaviru začaly klesat. Tvrdí to jeden z největších obchodníků s auty v zemi, společnost Louda Auto.

U zánovních modelů nejprodávanějších značek Škoda, Volkswagen a Hyundai společnost snižuje v těchto dnech ceny o 30 až 80 tisíc Kč. Jde o vozy z garantovaného programu Louda Auto+.

Současné zlevňování zánovních automobilů se částečně odrazí i v cenách vozů starších tří let, tedy alespoň v našich autocentrech,“ předpokládá ředitel Louda Auto+ Robert Imling.

Pandemie, nedostatek dílů a růst cen energií proměnily zásadně trh s novými vozy. Ceny nových aut výrazně stouply, stejně tak se prodloužily termíny dodání. „Ceny zánovních ojetých aut se kvůli tomu přiblížily předkrizovým cenám nových vozů,“ dodal Imling.

Společnost Louda Auto+ rozšiřuje svých pět prodejen ojetých vozů, otevírá šestou pobočku v Jihlavě. V těchto dnech navíc dokončuje první etapu stavby největšího centra ojetých vozů v Evropě, které vzniká u dálnice D11 ve Vrbové Lhotě u Poděbrad a pojme až pět tisíc aut.

Pokles cen souvisí s velkým růstem nabídky. Počet dovezených ojetých automobilů letos vzrostl meziročně o 21,5 % na 57 729 kusů.

Tagy dovoz ojetých vozidel Louda Auto trh ojetých vozidel
15 komentářů