Dvě tratě poškozené včerejším sesuvem zůstanou zavřené několik týdnů

Sesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnic

Poškození svahu je větší, než se ještě včera zdálo.

Provoz na dvou tratích poškozených sesuvem půdy po dešti zůstane přerušený několik týdnů. Jde konkrétně o úsek Starý Plzenec – Plzeň na trati České Budějovice – Plzeň a Lovosice – Litoměřice horní nádraží na trati Lovosice – Česká Lípa.

Opravy po dnešním průzkumu potrvají v obou případech delší dobu. Svah je nestabilní,“ řekl mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka. Obě tratě mají společnou i jednu věc: v posledních deseti letech prošly rozsáhlou modernizací.

O omezení na delší dobu dnes informovali dopravci. U trati u Plzně je omezení naplánováno do 20. června. „Podle aktuálních informací Správy železnic bude oprava poškozeného traťového úseku trvat do 20. června, přesný termín ale bude záviset na postupu opravných prací,“ uvedly České dráhy. Od úterý 4. června budou spoje náhradní autobusové dopravy jezdit podle výlukového jízdního řádu. Ten se týká rychlíků Českých drah a osobních vlaků linky P1 provozovaných Arrivou.

Rychlíky jsou nahrazeny autobusy v úseku Plzeň hl. n. – Nepomuk a zpět. „Upozorňujeme cestující, že spoje náhradní autobusové dopravy ve směru Plzeň hl. n. – České Budějovice budou ze stanice Plzeň hl. n. odjíždět podle speciálního výlukového jízdního řádu o 30 minut dříve oproti pravidelnému jízdnímu řádu. Naopak vlaky ze směru od Českých Budějovic budou do Plzně přijíždět o přibližně 30 minut později,“ uvedly České dráhy. Osobní vlaky jsou autobusy nahrazeny v úseku Plzeň-Jižní Předměstí – Starý Plzenec, jak ukazuje výlukový jízdní řád.

V případě trati z Lovosic do Litoměřic zatím České dráhy uvádějí konec omezení až 30. června. Všechny vlaky včetně spojů AŽD Praha jsou nahrazeny autobusy.

Sesunutá trať u Žalhostic. Foto: Správa železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnic
Tagy sesuv svahu Správa železnic trať 087 Česká Lípa - Lovosice Trať 190 Plzeň - České Budějovice
73 komentářů