ŘSD otevře novou část brněnského okruhu již v srpnu, od června začnou omezení

Práce na stavbě VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDPráce na stavbě VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSD

Od 1. července bude uzavřen Husovický tunel.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje otevřít novou část Velkého městského okruhu (VMO) v Brně v úseku Tomkovo náměstí – Rokytova již 18. srpna. ŘSD datum otevření oznámilo společně s dalšími změnami v organizaci dopravy v celé trase.

Ke zprovoznění nového úseku dojde zatím jen v hlavní trase. „Do prosince ještě budeme pracovat na nájezdových rampách a dalších vedlejších stavebních objektech, ale hlavní trasa již bude v provozu,“ uvedla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD.

Organizace dopravy v oblasti Tomkova náměstÍ od června 2024. Foto: ŘSDPráce na stavbě VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSDPráce na stavbě VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: ŘSD

Zprovozňování nového úseku přinese ale řadu omezení. V červnu bude provoz omezen do jednoho pruhu každým směrem v Provazníkově ulici mezi Karlovou ulicí a Tomkovým náměstím. Od 2. června bude také neprůjezdná Karlova ulice a bude se místo toho jezdit Valchařskou. Od 1. července bude uzavřen Husovický tunel. Doprava bude převedena na „starou“ Provazníkovu od Tomkova náměstí až po Merhautovu ulici v režimu 1+1.

Obrazem: Prošli jsme největší dopravní stavbu v Brně. ŘSD estakádu na osm hodin otevře veřejnosti

Stavba úseku přes Tomkovo náměstí a Rokytova je aktuálně největší dopravní stavbou v Brně. ŘSD vyjde na 2,356 miliardy korun, stavba začala v červnu 2021. Nabrala mírné zpoždění kvůli změnám v projektu. Zakázku staví sdružení FIRESTA – Fišer, OHLA ŽS a Metrostav DIZ.

Na stavbu má navázat Vinohradský tunel. U něj zatím hledá ŘSD zhotovitele průzkumné štoly.

Štola pro nový tunel v Brně vyjde dráž, do soutěže přišly tři nabídky

Tagy Ředitelství silnic a dálnic Rokytova ŘSD Tomkovo náměstí Velký městský okruh Brno VMO
24 komentářů