GW BUS pořídil šestnáct nových autobusů, jako první jezdí v Česku s prodlouženým MAN Lion’s Intercity LE 

Nový autobus MAN Lion’s Intercity LE pro GW Bus. Foto: MANNový autobus MAN Lion’s Intercity LE pro GW Bus. Foto: MAN

Nové autobusy jezdí hlavně v provozním souboru Trhové Sviny.

Společnost GW BUS zařadila v posledních týdnech do provozu celkem 16 nových autobusů značek Iveco a MAN. Nové autobusy nasazuje na linky v objednávce Jihočeského kraje i na svoz zaměstnanců do temelínské jaderné elektrárny.

Pořízení celkem 16 autobusů potvrdil deníku Zdopravy.cz šéf firmy Robert Krigar. Podle něj jde o modernizaci flotily i rozšíření kapacity kvůli rostoucí poptávce na některých linkách.

V případě značky MAN jde o celkem pět autobusů Lion’s Intercity LE. Tři vozy jezdí ve standardní dvanáctimetrové verzi, dva o délce 13,1 metru. V této prodloužené verzi jde o první autobusy tohoto typu v Česku. Jejich kapacita je 51 sedících a 24 stojících cestujících. Nasazuje je na linkách pro provozní oblast Trhové Sviny.

Součástí modernizace autobusů je i pořízení celkem 11 autobusů Iveco Crossway. Dopravce je pořídil ve dvou verzích: čtyři o délce 10,5 metru a sedm o délce 12 metrů.

Nový autobus MAN Lion’s Intercity LE pro GW Bus. Foto: MANNový autobus Iveco Crossway LE pro GW BUS. Foto: GW BUSNový autobus Iveco Crossway LE pro GW BUS. Foto: GW BUSNový autobus Iveco Crossway LE pro GW BUS. Foto: GW BUSNový autobus Iveco Crossway LE pro GW BUS. Foto: GW BUSNový autobus Iveco Crossway LE pro GW BUS. Foto: GW BUS
Tagy GW Bus Iveco Crossway MAN
12 komentářů