Omezení na D1 u Prahy skončí o měsíc dříve. ŘSD za urychlení oprav připlatilo

Dálnice D1 mezi Mirošovicemi a Všechromy. Pramen. ŘSDDálnice D1 mezi Mirošovicemi a Všechromy. Pramen. ŘSD

Podle ŘSD je nyní dálnice D1 od Prahy až po Kývalku (182. km) kompletně zrekonstruována. Výjimkou je most Šmejkalka.

Na dálnici D1 u Prahy mezi sjezdy 15 Všechromy a 21 Mirošovice o víkendu po necelých osmi měsících skončí velká oprava a s ní i dopravní omezení. Oznámil to dnes šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl s tím, že stavbaři práce výrazně urychlili.

„Nejkomplikovanější oprava na dálnicích v tomto roce skončí o 29 dní dříve, než byl původní termín,“ uvedl Mátl. Uspíšení prací nicméně zvýšilo náklady na rekonstrukci, a to o 8,5 miliony. Oprava tak vyšla zhruba na 400 milionů korun.

Rozsáhlá rekonstrukce probíhala od začátku března. Byla provedena kompletní oprava vozovky v celém úseku v obou směrech včetně sanací podkladů vozovek a mostů a oprava odvodnění. Stavbaři také zbudovali novou protihlukovou stěnu, která má před hlukem z dálnice ochránit bytovou zástavbu v obci Kunice.

Na mimoúrovňové křižovatce Mirošovice byla provedena kompletní výměna veřejného osvětlení a došlo také na výměnu svodidel. Všechna omezení by měla zmizet v neděli odpoledne.

Zmíněný úsek patří k nejvytíženějším v tuzemsku, denně jej využije až 70 tisíc vozidel. Přípravné práce začaly už loni v říjnu. Stavbu provedla Eurovia.

Podle Mátla je nyní dálnice D1 od Prahy až po Kývalku (182. km) kompletně zrekonstruována. Výjimkou je most Šmejkalka, jehož oprava začne omezovat provoz příští rok.

Tagy D1 D1 Mirošovice - Všechromy ŘSD Všechromy - Mirošovice
20 komentářů