U Prahy začíná velká oprava dálnice D1

Dálnice D1 mezi Mirošovicemi a Všechromy. Pramen. ŘSDDálnice D1 mezi Mirošovicemi a Všechromy. Pramen. ŘSD

Kvůli pracím pod dálničním mostem bude mezi Kunicemi a Strančicemi doprava vedena kyvadlově podle semaforu.

Osazováním omezujících značek dnes silničáři zahájili opravu šestipruhového úseku dálnice D1 u Prahy mezi exity 15 (Všechromy) a 21 (Mirošovice). Během opravy se bude na dálnici jezdit v provizorních pruzích v režimu 3+3. Výrazněji bude provoz omezen ve dnech, kdy budou silničáři přesouvat omezující značení.

„V letošním roce proběhnou zejména přípravné práce, hlavní stavební činnost je plánovaná na rok 2023,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martin Buček. Podzimní etapa prací potrvá dle aktuálních plánů do posledního listopadového víkendu. „V průběhu opravy realizované na podzim dojde pouze k lokálním posunům jízdních pruhů v místech prací směrem ke krajnici nebo naopak ke střednímu dělícímu pásu, aby byl vymezen bezpečný prostor pro pracovníky,“ doplnil Buček.

Stavbaři budou pracovat například na provizorním přejezdu středního dělicího pásu, protihlukových stěnách u odpočívky Božkov nebo na mostě (ev. č. D1-018). Kvůli pracím pod tímto mostem ŘSD původně plánovalo úplnou uzavírku silnice III/1016 mezi Kunicemi a Strančicemi. Rozhodnutí ale změnilo a nakonec zvolilo kyvadlovou dopravu řízenou semaforem, a to do konce listopadu.

Práce budou pokračovat na jaře, celková doba oprav má být 300 dnů. Zakázku získala společnost Eurovia s cenou 388 milionů korun, když předpoklad ŘSD byl 402 milionů.

Tagy D1 ŘSD Všechromy - Mirošovice
3 komentáře