TSK nečekaně odložila vylepšení nájezdu z Modřanské na Jižní spojku na září

Modřanská ulice v Praze, ilustrační foto. Pramen: RopidModřanská ulice v Praze, ilustrační foto. Pramen: Ropid

Na odklad také upozornil v diskusi jeden ze čtenářů deníku Zdopravy.cz, podle kterého je důvodem oprava tramvajové trati a z toho plynoucí přílišný provoz kloubových autobusů.

Pražská Technická správa komunikací (TSK), která ještě minulý týden avizovala vylepšení nájezdu z Modřanské ulice na Jižní spojku, tuto stavbu nečekaně odložila na září. Důvody neuvedla, akci na svých stránkách pouze doplnila o červenou poznámku. Na odklad také upozornil v diskusi jeden ze čtenářů deníku Zdopravy.cz, podle kterého je důvodem oprava tramvajové trati a z toho plynoucí přílišný provoz kloubových autobusů.

Stavba měla být zahájena 11. dubna a hotova 6. května 2023. „Práce jsou naplánovány a koordinovány tak, aby byly ukončeny před zahájením druhé etapy rekonstrukce Barrandovského mostu,“ uváděla TSK původně.

Zhruba o 40 metrů má být prodloužen odbočovací pruh ve směru od Modřan, silnice bude rozšířena o čtyři metry na úkor okolních keřů. Po dobu probíhajících prací měl být v okolí stavby uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do centra. Doprava měla být vedena jedním jízdním pruhem vlevo se zachovaným nájezdem na Jižní spojku.

Zakázku získalo sdružení společností Porr, Swietelsky a Chic.

Tagy Jižní spojka Modřanská TSK Praha
4 komentáře