GW Train Regio vrací do provozu první soupravu z nehody u Křemže

Nehoda vlaků GW Train Regio u Křemže. Foto: Drážní inspekceNehoda vlaků GW Train Regio u Křemže. Foto: Drážní inspekce

Společnost GW Train Regio o víkendu vyjede poprvé od srážky dvou vlaků u Křemže s jednotkou 629, kterou poškození vyřadilo

Společnost GW Train Regio o víkendu vyjede poprvé od srážky dvou vlaků u Křemže s jednotkou 629, kterou poškození vyřadilo na více než dva měsíce z provozu.

Deníku Zdopravy.cz to potvrdil majitel GW Train Regio Robert Krigar. „Začneme s provozem na trati z Číčenic do Nového Údolí, příští týden přesuneme soupravu do Českých Budějovic,“ řekl Krigar. Na kolik oprava nakonec vyšla neuvedl, firma ještě řeší likvidaci škody s pojišťovnou.

Motorová jednotka 629 byla při nehodě u Křemže méně poškozená než RegioSprinter, přesto její opravy zabraly dva měsíce. V případě RegioSprinteru zatím vedení firmy stále nerozhodlo, zda ještě vlak opraví nebo ho odepíše.

Na šumavských lokálkách se objeví od zítřka i další novinka: poprvé letos vyjedou autobusy ze Nového Údolí na bavorský Třístoličník. GW Bus na trase podle jízdního řádu vypraví pět párů spojů o víkendech a svátcích, které navazují na vlaky. Zpáteční jízdenka stojí 70 korun, platí na nich celodenní jízdenka GW Train Regio a Donau – Moldau Ticket.

Tagy GW Train Regio motorová jednotka 629
25 komentářů