Státní e-shop s dálničními známkami nově odkazuje i na prodejce v sousedních zemích

Vizuál k elektronickým vinětám. Pramen: MDČR/CENDISVizuál k elektronickým vinětám. Pramen: MDČR/CENDIS

"Věříme, že tento odkaz motoristé uvítají, protože je navede na oficiální e-shopy daných zemí, kde nebudou hradit žádné další manipulační poplatky."

Řidiči, kteří se chystají na cestu do okolních zemí, najdou na státním e-shopu s elektronickými dálničními známkami edalnice.cz nový rozcestník. Ten uživatele navede na stránky oficiálních e-shopů okolních zemí. Na nich je možné koupit elektronickou dálniční známku bez dalších dodatečných poplatků.

„Věříme, že tento odkaz motoristé uvítají, protože je navede na oficiální e-shopy daných zemí, kde nebudou hradit žádné další manipulační poplatky za zprostředkování prodeje, jak tomu bývá často u webů, které mívají zaplacené reklamy v běžných vyhledávačích. Za touto novou funkcionalitou je také snaha o ochranu motoristů mířících do Maďarska, Rakouska, Slovinska či na Slovensko před zbytečně zvýšenými náklady a také snaha o to, aby všechny informace našli na jednom místě,“ řekla Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury, který je správcem systému.

Odkaz naleznou motoristé na webu edalnice.cz v menu v levém horním rohu. Po rozkliknutí se objeví položka Elektronické dálniční známky ve střední Evropě, která obsahuje odkazy na oficiální e-shopy s dálničními známkami.

Státní fond dopravní infrastruktury a státní podnik CENDIS už v minulosti vydaly varování před nákupem dálničních kuponů na neoficiálních webech.

Tagy Cendis dálniční známky SFDI
15 komentářů