Tramvaj odstavená v poli za Prahou po třech letech mizí pod náporem autogenu

Odstavená tramvaj u D1 v Průhonicích. Foto: RopidOdstavená tramvaj u D1 v Průhonicích. Foto: Ropid

Nový majitel tramvaj rozřeže a dá do šrotu. Lidé na něj volají polici.

Atrakce v podobě tramvaje odstavené u dálnice D1 za Prahou po třech letech zmizí řidičům z očí. Vrak koupil podnikatel, který jej momentálně rozřezává za účelem odeslání do šrotu. Informaci přinesl server Novinky.cz.

Tramvaj T6A5 k dálnici D1 umístila na jaře roku 2019 developerská firma Domo Development a vzbudila tím nemalý rozruch. Řešilo se například, zda nejde o zakázanou reklamu v pásmu dálnice. Policie v zaparkování tramvaje na soukromém pozemku neviděla problém. Tramvaj nebyla polepena žádnou reklamou a nebyla ani stavbou pevně spojenou se zemí. Mezitím se tramvaje ujali vandalové.

Podle zjištění Novinek si tramvaj vyhlédl podnikatel, který zkontaktoval vlastníka s tím, že by ji rád od něj koupil. Ten se tomu nebránil a za nezveřejněnou cenu ji prodal. „Rozřezávám ji už třetí den a pokaždé na mě někdo zavolal policii. Dneska ještě naštěstí ne. Rozřežu ji autogenem, pak přijede nákladní auto, které ji naloží a odveze do šrotu,“ řekl Novinkám kupující.

Podle databáze smluv na serveru Hlidacstatu.cz koupila společnost Domo Development tramvaj od Dopravního podniku hl. m. Prahy za 351 tisíc.

Tagy odstavená tramvaj u D1 T6A5
37 komentářů