Modertrans poprvé uspěl v Německu, dodá tramvaje do Woltersdorfu. Levněji než pro Olomouc

Nové tramvaje Gamma pro Woltesdorf. Foto: ModertransNové tramvaje Gamma pro Woltesdorf. Foto: Modertrans

Nové polské tramvaje nahradí přes 60 let staré vozy.

Poměrně raritní tramvajový provoz v Braniborsku čeká proměna vozového parku. Společnost Schöneicher-Rüdersdorfer Straßenbahn GmbH, která provozuje tramvaje ve městech Schöneiche/Rüdersdorf a Woltersdorf na východ od Berlína, podepsala smlouvu na dodávku tramvají pro Woltersdorf s polským výrobcem Modertrans Poznaň. Pro něj jde o první kontrakt v Německu.

O podpisu informoval výrobce v tiskové zprávě. Dodá tři tramvaje Moderus Gamma LF 10 AC BD. Nahradí tramvaje Gotha T57 z let 1959 až 1961, které postupně prošly modernizací. Tramvaje budou plně nízkopodlažní. Smlouva obsahuje opci na dodávku další, čtvrté tramvaje. Tramvaj bude obousměrná, kapacita bude 22 sedících a 54 stojících. Uvnitř prostoru pro cestující bude speciální místo pro invalidní vozík nebo dětský kočárek.

Celková cena za čtyři tramvaje je 3,99 milionu eur. Jedna tramvaj tak vyjde o tři a půl milionu korun levněji než jediný sólo vůz, který nedávno převzal Dopravní podnik města Olomouce od Pragoimexu. Tramvaj bude měřit 14,9 metru, široká bude 2,4 metru. Olomoucká je nepatrně větší.

Tagy Modertrans Poznaň Schöneicher-Rüdersdorfer Straßenbahn GmbH
10 komentářů