750 korun na den. Rhétská dráha (RhB) opět nabídne jízdenky na unikátní železnici

Wiesenský viadutk na trati mezi Filisurem a Davosem je nejvyšší v celé síti Rhätische Bahn. Foto: RhBWiesenský viadutk na trati mezi Filisurem a Davosem je nejvyšší v celé síti Rhätische Bahn. Foto: RhB

Fanoušci železnice mají opět možnost koupit si výrazně levněji jízdenku pro neomezené cestování na jedné ze tří železnic zapsaných v

Fanoušci železnice mají opět možnost koupit si výrazně levněji jízdenku pro neomezené cestování na jedné ze tří železnic zapsaných v seznamu světového dědictví UNESCO. Švýcarská centrála cestovního ruchu bude na veletrhu Holiday World v Praze od 21. do 24. února prodávat jednodenní jízdenky platné v celé síti Rhétské dráhy (Rhätische Bahn) za 750 Kč. Běžná cena je 75 švýcarských franků, tedy více než dvojnásobek.

Na stánku bude kromě prodeje také soutěž o jízdenky na Rhétskou dráhu, lanovku na Pilatus a další ceny. K dispozici bude i nová mapa Rhätische Bahn pro rok 2019 a letní mapa s tipy pro pěší turistiku.

Jízdenka platí na všechny vlaky v síti RhB včetně panoramatického vlaku Bernina a Glacier Express, u nich je ale potřeba ještě zakoupit místenku. Jízdenka je otevřená až do konce roku 2019 a platí jeden kalendářní den od označení na nádraží. Při koupi tak máte naprostou flexibilitu, kdy do Švýcarska pojedete. Děti do 6 let cestují zdarma, pro starší děti se vyplatí koupit denní jízdenku na místě, je za 16 franků.

Rhätische Bahn provozují vlaky v kantonu Graubünden na kompletně elektrifikované úzkokolejce s metrovým rozchodem. Celková délka sítě je 386 kilometrů včetně 115 tunelů a 617 mostů. Úsek mezi Thusisem a italským Tiranem je jednou ze tří železnic na světě, které jsou zapsány v seznamu světového dědictví UNESCO. Na trase překonává například průsmyk Bernina ve výšce 2 253 metrů a vlak čeká stoupání až 70 promile, který zvládá bez ozubnice. Celou trať je možné projet i virtuálně v Google Street View.

Tipy pro Vaše cesty s Rhétskou dráhou naleznete v češtině na webových stránkách MojeŠvýcarsko. Inspirací pro cestu může být i cyklus přednášek Švýcarsko po kolejích a v pohorkách publicisty a železničního nadšence Petra Čermáka, který probíhá po různých městech.

Tagy Rhätische Bahn
13 komentářů